Σύνοδος Κορυφής της… γεύσης

Και οι 200 θα είναι... κορυφαίοι... Σύνοδο Κορυφής θα έχουν στο Μονακό 200 αριστοτέχνες της κουζίνας...

Οι σεφ θα προέρχονται από 25 χώρες συνολικά, ενώ την τιμητική της θα έχει η μεσογειακή κουζίνα.

Την πρόσκληση έκανε ο Γάλλος σεφ, Αλέν Ντικάς. Η ιδιωτική πρόσκληση, από τις 16 ως τις 18 Νοεμβρίου, εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια της ναυαρχίδας του Ντικάς στο Μονακό, το εστιατόριο Le Louis XV, το οποίο χάρισε στον Γάλλο σεφ τα πρώτα τρία αστέρια του, πριν από τα εστιατόρια του στο Παρίσι και το Λονδίνο.

Στη διάρκεια τριών ημερών, οι κορυφαίοι της κουζίνας θα μπορέσουν “να εκφράσουν τον πλούτο των διαφορετικών μαγειρικών ευαισθησιών στο πλαίσιο μιας συνάντησης που θα συμφιλιώσει τους παραδοσιακούς και τους μοντέρνους, τους κλασικούς και τους αχαλίνωτους, τις χώρες του Βορρά και τις χώρες του Νότου”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των οργανωτών.

“Τα θέματα που αγαπώ περισσότερο αγγίζουν τη Μεσόγειο και τις ρίζες της στο μεγάλο Νότο, στη Ριβιέρα, τα προϊόντα της οποίας κατέχουν μια ουσιαστική θέση στη μαγειρική δημιουργία μου”, σχολιάζει ο οικοδεσπότης, Αλέν Ντικάς. στην ανακοίνωση.

Σε μια εγκατάσταση 1.000 τ.μ. στην αίθουσα θεαμάτων του Sporting Monte-Carlo θα παρουσιασθούν στη διάρκεια μιας ημέρας “τα εκατό πιο ωραία προϊόντα της περιφέρειας” του Μονακό, προς τιμήν των προμηθευτών.

Με την ευκαιρία αυτή, δέκα διάσημοι σεφ θα πάρουν ένα μεσογειακό προϊόν και θα το μαγειρέψουν με βάση την ευαισθησία τους για μια δοκιμή μεταξύ ειδημόνων.