Για νέο μακελειό προειδοποίησε η αλ Σεμπάμπ

Για νέα επίθεση προειδοποίησαν σήμερα την Κένυα οι ισλαμιστές εξτερεμιστές της Αλ Σεμπάμπ, ενώ ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη ο "πόλεμος" με τον στρατό στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι

Σε ηχογραφημένο μήνυμά του, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Άλι Μοχάμουντ Ραζ, προειδοποίησε τις κενυατικές δυνάμεις να εγκαταλείψουντη Σομαλία (έδρα της οργάνωσης) αλλιώς οι επιθέσεις θα κλιμακωθούν. 

"Αυτό ήταν μόνο η αρχή, μια πρώτη γεύση αυτού που θα κάνουμε. Θα πρέπει να περιμένετε μαύρες μέρες" ανέφερε στο μήνυμά του ο  Ραζ, ο οποίος χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Κένυας, "πράκτορα των Εβραίων". 

"Αν επιθυμούν την ειρήνευση, να εγκαταλείψουν το έδαφός μας, να σταματήσουν την ανάμειξή τους στις υποθέσεις μας, να απελευθερώσουν τους κρατούμενούς μας και να σταματήσουν οποιαδήποτε μορφή μάχης κατά της θρησκείας μας", υπογράμμισε ο ίδιος.

Η επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι είναι "μια απάντηση του ισλαμικού έθνους στην ανάμειξη στις υποθέσεις" της Σομαλίας "από την πλευρά της κυβέρνησης της Κένυας, πράκτορα των εβραίων", σημείωσε ο Ραζ.

"Θα τους κάνουμε να υποστούν αυτό που κάνουν να υποστεί ο πληθυσμός στις επαρχίες της νότιας Σομαλίας", όπου ο κενυατικός στρατός υποστηρίζει την σομαλική κυβέρνηση κατά των μαχητών Σεμπάμπ, κατέληξε.

Επιπλέον, μέλη της αλ Σαμπάμπ δήλωσαν με ανάρτηση στο twitter πως οι μαχητές διατηρούν τις θέσεις τους και ότι κρατούν ομήρους που είναι μεν ζωντανοί, αλλά "ανήσυχοι".

Την ίδια ώρα η Ουγκάντα, η χώρα η οποία ηγείται της ειρηνευτικής αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στην Σομαλία, προειδοποίησε σήμερα ότι οι στρατιώτες της έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν μπορούν να εξαπολύσουν περαιτέρω επιθέσεις κατά των Σεμπάμπ.

Ο στρατηγός Κατούμπα Ουαμάλα δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Καμπάλα ότι η δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης, η οποία απαρτίζεται τώρα από περίπου 18.000 στρατιώτες, χρειάζεται επιπλέον 7.000 στρατιώτες ειδάλλως κινδυνεύει να παραχωρήσει έδαφος στους Σεμπάμπ.