Ποια είναι η “λευκή χήρα” του Ναϊρόμπι

Η Βρετανίδα Samantha Lewthwaite είναι η γυναίκα που, σύμφωνα με όλα τα διεθνή ΜΜΕ, οργάνωσε την πολύνεκρη (και άρα "επιτυχημένη" για τους τρομοκράτες)  επίθεση των ανταρτών της Αλ Σεμπάπ το Σάββατο, στο εμπορικό κέντρο του Ναιρόμπι, με 69 νεκρούς. 

Η 29χρονη κόρη στρατιωτικού, ασπάστηκε το Ισλάμ όταν γνώρισε τον σύζυγο της, Germaine Lindsay, ο οποίος ήταν  ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7/7 του 2005, στο μετρό του Λονδίνου, με 52 νεκρούς.

Η νεαρή γυναίκα φέρεται να είναι εκείνη που στρατολογεί και εκπαιδεύει γυναίκες για την Αλ Κάιντα. Κατηγορείται πως βρίσκεται πίσω από επιθέσεις σε λαούς "απίστων", όπως στην βομβιστική επίθεση της Μομπάσα, όπου εκατοντάδες Βρετανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους το 2011.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια είναι και επίσημη εκπρόσωπος των Αλ Σεμπαμπ.

Ανεπιβεβαίωτες πηγές υποστηρίζουν ότι η νεαρή εξτρεμίστρια Lewthwaite, γνωστή ως "Λευκή Χήρα" μπορεί ακόμη και να είναι μεταξύ των ανταρτών που εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι. 

Μάλιστα, η Αλ Σεμπάπ, σε μήνυμα της στο Twitter, δήλωσε ότι " η Samantha είναι μια πολύ κομψή κυρία και είμαστε ευτυχισμένοι που την έχουμε μαζί μας" ενώ κυκλοφόρησε και η φωτογραφία μιας λευκής γυναίκας, καλυμμένη με μαντήλα, να κρατά ένα όπλο.

 Η Lewthwaite θεωρείται η πρώτη και βασική ύποπτος από την αστυνομία και την κυβέρνηση της Κένυας, η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν όντως βρίσκεται ανάμεσα στους αντάρτες της επίθεσης που παραμένουν ταμπουρωμένοι στο εμπορικό κέντρο, ή εάν είναι έστω ανάμεσα στους 10, μέχρι στιγμής νεκρούς ενόπλους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mail, το πτώμα της λευκής γυναίκας που  βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνα ισλαμιστών μαχητών, ανήκει πιθανότατα, στη "λευκή χήρα".