Αίγυπτος: Συνελήφθη ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων

Ένα από τα πιο ενεργά μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων συνέλαβε η αστυνομία του Καΐρου, στην πιο πρόσφατη επιχείρηση-σκούπα εναντίον των ισλαμιστών που αντιτίθενται στην στρατοκρατούμενη κυβέρνηση. Πριν μερικές ημέρες, η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποφάσισε τη διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Γκέχαντ ελ Χαντάντ, μαζί με άλλα 5 στελέχη της, συνελήφθη στο προάστιο του Καΐρου Νασρ Σίτι και οδηγήθηκε στη φυλακή Τόρα στο Κάιρο (εκεί κρατούνταν και ο Μουμπάρακ), όπου κρατούνται πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Χαντάτ ήταν ιδιαίτερα ενεργός στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και μιλούσε συχνά στα μέσα ενημέρωσης κατά της νέας κυβέρνησης, που ανέτρεψε τον Μόρσι, τον πρόεδρο της Αιγύπτου που προερχόταν από του Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υποκίνηση σε δολοφονία διαδηλωτών και κρυβόταν από τα μέσα Αυγούστου, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν διαλύσει τον καταυλισμό διαμαρτυρίας των Αδελφών Μουσουλμάνων, που ζητούσαν την επιστροφή στην εξουσία του Μόρσι, στη Ραμπάα αλ Ανταουίγια. 

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν λίγες ώρα μετά την ανακοίνωση από την αιγυπτιακή δικαιοσύνη για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων 25 στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων ισλαμιστικών ομάδων.