Από θαύμα σώθηκε Αιγύπτιος υπουργός μετά από έκρηξη βόμβας

Άγιο φαίνεται πως είχε ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου, Μοχάμετ Ιμπραήμ, ο οποίος κατάφερε να επιζήσει μετά από βομβιστική επίθεση σε βάρος του, την ώρα που ο ίδιος και το κομβόι που τον συνόδευε έγιναν στόχος το πρωί της Πέμπτης στο Κάιρο. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Ιμπραήμ βρισκόταν καθ' οδόν από το σπίτι του στην πόλη Νασρ όταν έγινε η έκρηξη, όπως αναφέρει το BBC.

To τοπικό πρακτορείο αναφέρει ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε αυτοκίνητο πολύ κοντά στον υπουργό και τη συνοδεία του εξερράγη, καθώς κάποιος πέταξε μία βόμβα με στόχο σταθμευμένα αυτοκίνητα από γειτονικό κτίριο. Όπως ανέφεραν οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ασφαλείας, δύο άτομα σκοτώθηκαν ενώ ένας από τους οδηγούς της συνοδείας και 6 σωματοφύλακες τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Τα γύρω κτίρια και αυτοκίνητα, υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Θυμίζουμε ότι η Αίγυπτος βρίσκεται στο έλεος τρομοκρατικών επιθέσεων από 'επαναστάτες του δρόμου' ή πολιτικούς αμφισβητίες, που παραμένουν ασύλληπτοι εδώ και πολλούς μήνες. Παρόμοιες ενέργειες μάλιστα κορυφώθηκαν μετά την ανατροπή του προέδρου Μόρσι στις 3 Ιουλίου. Από τότε ένα μεγάλο κύμα διαδηλώσεων και αντιδράσεων έχουν λάβει χώρα κοντά στην πόλη Νασρ από υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από οπαδούς του Μόρσι, οι οποίοι ζητούν την επάνοδό του στην εξουσία.