“Ακόμα και χωρίς τη Βρετανία, θα δοθεί ένα μάθημα στον Άσαντ”

Τη λύπη της για το “όχι” της βρετανικής Βουλής στην πρόταση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία εξέφρασε μέσω στελέχους της στο Γαλλικό Πρακτορείο η συριακή αντιπολίτευση, εκτιμώντας ωστόσο ότι “αυτό δε θα εμποδίσει τα αεροπορικά πλήγματα”.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία από τη Βηρυτό, το στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε: “Λυπάμαι για το γεγονός ότι οι Βρετανοί βουλευτές δεν κατάλαβαν την πραγματική κατάσταση στη Συρία. Φοβόμαστε ότι έπειτα από αυτή την ψηφοφορία ο Μπασάρ αλ Άσαντ θα χρησιμοποιήσει εκ νέου χημικά όπλα σε μεγαλύτερη κλίμακα στην επαρχία της Δαμασκού”

Ωστόσο, σημείωσε ο ίδιος, “δεν πιστεύουμε ότι η ψηφοφορία αυτή θα μπορέσει να εμποδίσει τα αεροπορικά πλήγματα. Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι ο Μπασάρ έχει περάσει την κόκκινη γραμμή και η Γαλλία έχει επαναλάβει, μέσω του προέδρου της Φρανσουά Ολάντ, την πρόθεσή της συμμετάσχει. Ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανία, θα δοθεί ένα μάθημα στον Μπασάρ αλ Άσαντ”.

Το στέλεχος αυτό πρόσθεσε ότι ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης σκοπεύει να στείλει την επόμενη εβδομάδα μια αντιπροσωπεία στο Λονδίνο για να συναντηθεί με τους Βρετανούς βουλευτές και να προσπαθήσει να τους πείσει για την αναγκαιότητα να ληφθεί κάποια δράση.

Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό κοινοβούλιο με 285 ψήφους κατά, έναντι 272 υπέρ, απέρριψε το βράδυ της Πέμπτης πρόταση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον που θα επέτρεπε τη συμμετοχή της χώρας σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.