ΟΗΕ: Αναβλήθηκε η συνέχεια της έρευνας των επιθεωρητών στη Συρία

Την αναβολή της επίσκεψης των ειδικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στα χημικά όπλα στην επόμενη τοποθεσία την οποία επρόκειτο να επιθεωρήσουν, ανακοίνωσε ο Οργανισμός. 

Η επίσκεψη σε προάστιο όπου έγινε η επίθεση με χημικά θα γίνει ως αύριο, Τετάρτη, λόγω των «ανησυχιών» για την ασφάλεια των επιθεωρητών, μετά και την χθεσινή επίθεση στην οχηματοπομπή του ΟΗΕ. 

"Μια συνεκτική εξέταση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίσκεψη θα πρέπει να αναβληθεί για μία ημέρα ώστε να βελτιωθεί η προετοιμασία και η ασφάλεια της ομάδας. Με δεδομένες τις περιπλοκότητες στο πεδίο, η επιβεβαίωση της πρόσβασης δεν έχει εξασφαλιστεί αλλά αυτό αναμένεται να γίνει αργότερα σήμερα", ανέφερε η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ο οποίος έστειλε την ομάδα στη Συρία μετά τις καταγγελίας περί χρήσης χημικών όπλων εναντίον αμάχων, κάλεσε όλες τις πλευρές που λαμβάνουν μέρος στη σύγκρουση να παράσχουν στην ομάδα ασφαλή διέλευση και πρόσβαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποστολή του ΟΗΕ συναντά παρόμοια "εμπόδια" στο έργο της, καθώς στο παρελθόν - σε αντίστοιχες αναφορές για υποθέσεις με χημικά ή για μαζικές σφαγές- οι επιθεωρητές δεν κατάφερναν σχεδόν ποτέ να ολοκληρώσουν τις έρευνες.