Συνεχίζονται οι συνομιλίες, παρά τα αιματηρά επεισόδια στη Δυτική Όχθη

Η Ουάσινγκτον διέψευσε σήμερα ότι ματαιώθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων,μετά το θάνατο τριών Παλαιστινίων από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών,που ανακοίνωσε νωρίτερα ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

"Σας διαβεβαιώ ότι καμία συνάντηση δεν ακυρώθηκε", δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ. Όλες οι πλευρές έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τις "σοβαρές διαπραγματεύσεις" τους που τελούνται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, πρόσθεσε. Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ωστόσο ότι η Ουάσινγκτον "δεν θα δημοσιοποιεί όλες τις συναντήσεις".

Νωρίτερα, η εφημερίδα Χααρέτζ, επικαλούμενη έναν υψηλόβαθμο Παλαιστίνιο αξιωματούχο, ανέφερε ότι οι Παλαιστίνιοι διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις τους μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό της Καλαντίγια, στη Δυτική Όχθη, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες που είχαν πάει να συλλάβουν έναν ύποπτο, πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο επίσης έναν Παλαιστίνιο αξιωματούχο τον οποίο δεν κατονόμασε, ανέφερε ότι η συνάντηση που επρόκειτο να γίνει σήμερα στην Ιεριχώ ματαιώθηκε.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές ξεκίνησαν και πάλι στις αρχές Αυγούστου, μετά από διακοπή τριών χρόνων και  θεωρούνται  εξαιρετικά εύθραυστες,

Η ισραηλινή επιδρομή στον καταυλισμό της Καλαντίγια και ο θάνατος των τριών νεαρών Παλαιστινίων αναζωπύρωσε την ένταση καθώς, η κηδεία του πρώτου θύματος που έγινε σήμερα, μετατράπηκε σε συλλαλητήριο οργής κατά των ισραηλινών.

Η ισραηλινή πλευρά υποστηρίζει ότι η επιχείρηση αφορούσε στη σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατία και ότι οι στρατιώτες αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν, επειδή βρίσκονταν σε αυτοάμυνα.