Κανένα ίχνος ζωής δεν εντόπισαν οι δύτες που κατάφεραν να διεισδύσουν στο ινδικό υποβρύχιο στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη στη Βομβάη, όπως ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της Ινδίας.
Όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιο ίχνος ζωής από τους 18 ναύτες που βρίσκονταν μέσα στο υποβρύχιο INS Sindhurakshak τη στιγμή του δυστυχήματος, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ναυτικού Ντ. Κ. Τζόσι δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Εννοείται πως όχι. Θα το είχα ανακοινώσει εάν υπήρχε" ένδειξη ότι κάποιος ήταν ζωντανός.
Ο Τζόσι πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιος θύλακας αέρα στο βυθισμένο υποβρύχιο, όπου να έχουν καταφύγει τα μέλη του πληρώματος. "Οι ενδείξεις είναι αρνητικές αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάθε ελπίδα", πρόσθεσε.
Το σημερινό δυστύχημα χαρακτηρίστηκε "η μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων ετών" από τον υπουργό Άμυνας Α.Κ. Άντονι.
Ένας εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι τα αίτια της έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα ενώ ένας άλλος διευκρίνισε ότι το Sindhurakshak ήταν εφοδιασμένο "με τορπίλες και πυραύλους" και χαρακτήρισε τη βύθισή του "τεράστια απώλεια".
Το INS Sindhurakshak, το όνομα του οποίου σημαίνει "Προστάτης των θαλασσών", ανακαινίστηκε και εκσυγχρονίστηκε πριν από ένα χρόνο από τη Ρωσία, η οποία το είχε πουλήσει στην Ινδία το 1997. Αυτού του τύπου τα υποβρύχια όμως δεν διαθέτουν εξόδους κινδύνου για την περίπτωση ατυχήματος, σε αντίθεση με τα πιο σύγχρονα, όπως ανέφερε ο Ραούλ Μπέντι, ειδικός σε αμυντικά θέματα που εργάζεται για το εξειδικευμένο περιοδικό Jane's.
Πριν από λίγες ημέρες οι ινδικές αρχές καθέλκυσαν το πρώτο αεροπλανοφόρο ινδικής κατασκευής και ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν τις δοκιμές για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού υποβρυχίου. Το Νέο Δελχί έχει επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια για τον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού υλικού του, μεγάλο μέρος του οποίου χρονολογείται από την εποχή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.