Ο πύθωνας που έπνιξε 2 αγοράκια ήταν παράνομο κατοικίδιο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το τραγικό περιστατικό όπου ένας πύθωνας στραγγάλισε δυο μικρά παιδάκια την ώρα που κοιμούνταν σε σπίτι στο Κάμπελτον του ανατολικού Καναδά. (Δείτε εδώ την ιστορία)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει ο βρετανικός Guardian, ο πύθωνας δεν βρισκόταν σε pet shop αλλά σε ένα διαμέρισμα στο δεύτερο όροφο στην πολυκατοικία που ήταν τα δυο παιδάκια ηλικίας 5 και 7 ετών. Τις πληροφορίες αυτές έδωσε η αστυνομία που ερευνά το περιστατικό. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας το φίδι μήκους 4,5 μέτρων και βάρους 45 κιλών, δεν είχε δηλωθεί στις αρμόδιες αρχές, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος και ο ιδιοκτήτης του το είχε παράνομα στο σπίτι του. 

Το φίδι πέρασε στο διαμέρισμα και το δωμάτιο που κοιμούνταν τα δυο παιδάκια μέσω του συστήματος εξαερισμού. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί επιστήμονες, ο πύθωνας είτε έπεσε πάνω στα παιδιά και τα έπνιξε θεωρώντας πως ήταν δέντρο γύρω από το οποίο μπορούσε να τυλιχθεί είτε, επειδή τα παιδάκια είχαν παίξει με ζώα εκείνη τη μέρα, μύρισε πάνω τους ζώα που αποτελούν θηράματα του και τα έπνιξε για να τα φάει. 

Στον πύθωνα έγινε ευθανασία και έχει σταλεί για νεκροψία.