Πρόσκληση σε γονείς και φίλους έστειλε ο Σνόουντεν

Ο δικηγόρος του Αμερικανού φυγά  Έντουαρντ Σνόουντεν, Ανατόλι Κουτσερένα,  δήλωσε στη "Φωνή της Ρωσίας" ότι ο Σνόουντεν έστειλε στον πατέρα του, Λον,  πρόσκληση να επισκεφτεί τη Ρωσία, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τον τόπο διαμονής του πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.                

"Η πρόσκληση στάλθηκε σήμερα το βράδυ (ώρα Ρωσίας) . Ο Έντουαρντ αναμένει την άφιξη των γονέων και των φίλων του, για να μπορέσει να λάβει μια σειρά σοβαρών αποφάσεων. Νομίζω πως όλα τα ζητήματα για τη διαβίωση του και μια σειρά άλλων θεμάτων, θα λυθούν στο οικογενειακό συμβούλιο" είπε ο Κουτσερένα.

Και ο ίδιος ο Σνόουντεν, με τι ασχολείται; Θα μάθει ρωσικά, αν αποφασίσει να μείνει;

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν συνέρχεται. Παρόλα αυτά διήνυσε ένα περίπλοκο και εφιαλτικό δρόμο. Γιατί η καταδίωξη του συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Θα πρέπει να φροντίσει την υγεία του, θα πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό του. Του χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής. Νιώθει λίγο πολύ φυσιολογικά, μαθαίνει ρωσικά, ενδιαφέρεται για την ιστορία της Ρωσίας.

Πριν μία εβδομάδα, ο Λόνι Σνόουντεν δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russian 24 ότι το FBI τού ζήτησε "πριν από μερικές εβδομάδες"- όταν ακόμα ο γιος του δεν είχε πάρει άσυλο από τη Ρωσία και ζούσε στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο-  να ταξιδέψει στη Μόσχα και αυτός είχε δεχθεί.