24 φωτογραφίες που μας κάνουν να πιστεύουμε ακόμη στην ανθρωπιά

Η αλήθεια είναι ότι ειδικά σε εποχές κρίσης οι άνθρωποι τρομάζουμε και κλεινόμαστε στον εαυτό μας. Κι όμως είναι ακριβώς εκείνες οι εποχές που πρέπει να δείχνουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας στους άλλους. Και όχι, δεν είναι δύσκολο, δεν απαιτούνται χρήματα, ούτε μεγάλα έργα, αρκεί μια μικρή χειρονομία. Μπορούμε να την κάνουμε όλοι μας. Δείτε μερικές φωτογραφίες που ίσως σας πείσουν...

Συγγνώμη που σας φοβόμασταν

Μια ομάδα Χριστιανών από το Σικάγο ζητούν με τον τρόπο τους συγγνώμη για την έντονη φοβία αλλά και το ρατσισμό που συχνά αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι από την Εκκλησία.

Και πως αντιδρούν τα μέλη του gay parade στο πλαίσιο του οποίου έγινε η κίνηση συμφιλίωσης.

Αυτοθυσία

Ένας ηλικιωμένος Ιάπωνας έγινε εθελοντής και ζήτησε να πάει στη Φουκουσίμα σε όποια επιχείρηση χρειαζόταν μετά το τρομερό δυστύχημα του 2011 προκειμένου να μην πάνε νέοι που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους.

Χείρα βοηθείας

Δυο φίλοι από τη Νορβηγία κρατούν ο ένας τον άλλο για να σώσουν ένα προβατάκι που έχει πέσει στη θάλασσα.

Η δύναμη του βιβλίου

Ένα βιβλιοπωλείο στο Ελσίνκι που ξέρει ότι το μεγαλύτερο κέρδος είναι η γνώση. Επιτρέπει σε όσους δεν μπορούν να αγοράσουν βιβλία να τα διαβάσουν δωρεάν.

Ευγενής... πολύ ευγενής άμιλλα

Η δρομέας Meghan Vogel σε αγώνες του Οχάιο παρατά την όποια φιλοδοξία της για νίκη για να βοηθήσει μια "αντίπαλό" της, την Arden McMath, που τραυματίστηκε.

Οι καλές ιδέες δεν έχουν ηλικία

Ένα 3χρονο κοριτσάκι έκανε μια πολύ ευφάνταστη πρόταση σε ένα αρτοποιείο. Και οι ιδιοκτήτες του όχι μόνον δεν είπαν "σαχλαμάρες ενός νηπίου" αλλά αποφάσισαν να εφαρμόσουν την πρόταση της και να της δώσουν και μια δωροκάρτα για να αγοράζει ό,τι θέλει από το κατάστημα.

Στα Subway

Δεν περιμένουν να βγάλουν κάποιο κέρδος από αυτό. Προσφέρουν όμως δωρεάν φαγητό σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Κάθε ζωή έχει αξία

Ένας Ινδός από το Κουτάκ βουτά στα νερά του μανιασμένου χειμάρρου για να σώσει τα μικρά γατάκια από τα ορμητικά νερά.

Και η μαμά δείχνει με όποιο τρόπο μπορεί την ευγνωμοσύνη της.

Καθαρή... προσφορά

Ένα καθαριστήριο στο Πορτλαντ προσφέρει δωρεάν καθαρισμό σε ένα κοστούμι για όσους ανέργους έχουν την πιθανότητα να βρουν μια δουλειά πηγαίνοντας σε μια συνέντευξη. Έχει ήδη βοηθήσει 2.000 ανθρώπους. Ο ιδιοκτήτης του υπολογίζει το κόστος για αυτόν στις 32.000 δολάρια, δεν το θεωρεί όμως ζημιά, μόνον κέρδος.

Ο έχων δυο χιτώνες

Ένας άνδρας δίνει τα παπούτσια του σε ένα άστεγο κορίτσι στο Ριο Ντε Τζανέιρο.

Πνοή ζωής

Ένας πυροσβέστης δίνει οξυγόνο σε ένα γατάκι που μόλις έβγαλε από ένα σπίτι που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Με ένα λουλουδάκι

Ένας τουρίστας προσφέρει σε ένα κοριτσάκι από τη Γουατεμάλα, που μόλις γνώρισε, λίγα λουλούδια. Κι εκείνο του προσφέρει ένα χαμόγελο που ποτέ δεν θα ξεχάσει.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Δυο μικροί φίλοι συνεργάζονται για να σώσουν ένα μικρό σκυλάκι.

Στα κύματα για ένα σκυλάκι

Η Sue Drummond έκανε μια βολτούλα με το αγαπημένο της Shih Tzu τη Bibi. Ένας ισχυρός άνεμος παρέσυρε το μικρόσωμο σκυλάκι στα νερά. Ένας περαστικός, ο Raden Soemawinata, βουτά για να σώσει το ζωάκι.

Αργότερα η Drummond θα μάθει ότι ο φύλακας άγγελός της είχε πάει στο σημείο για να ρίξει την τέφρα της γιαγιάς του στη θάλασσα.

Σφίγγε με πάνω σου

Δυο πολύ αγαπημένοι φίλοι κάνουν κούνια μαζί. 

Πηγή: cavnews.wordpress