Φαίνεται πως η πόλη του Σίδνει αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα: ορδές μεθυσμένων ή απλώς πολύ πιωμένων ανδρών, οι οποίοι δεν έχουν πάντα τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε τουαλέτες προκειμένου να ανταποκριθούν ανακουφιστικά στο κάλεσμα της φύσης. Ως πρακτική λύση στο επιτακτικό πρόβλημα, προτάθηκε η διάθεση 500.000 δολαρίων προκειμένου να κατασκευαστούν μόνιμοι, δημόσιοι εξωτερικοί ουρητήρες, παρόμοιοι με αυτούς που υπάρχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι αντιδράσεις ωστόσο υπήρξαν σφοδρές και ποικίλες. "Παράξενο", "αηδιαστικό", "δυνητικά παράνομο", ήταν κάποιοι από τους ισχυρισμούς των πολέμιων απέναντι στη λύση που δρομολογείται. Κάποιοι πολίτες και μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, θεωρούν πως οι μεθυσμένοι άνδρες μπορούν πλέον με ευκολία να προσβάλλουν τη δημόσια αιδώ. Άλλοι πως έτσι ενθαρρύνεται η υπερκατανάλωση αλκοόλ, ενώ ακούγεται ως επιχείρημα ακούγεται ακόμα και το ότι στην κατάστασή τους, δύσκολα θα μπορούν να "επικεντρωθούν" στο στόχο. Επιπλέον, επισημαίνεται πως το "δημοσίως ουρείν" είναι ζήτημα πρωτίστως αντικοινωνικής συμπεριφοράς, το οποίο εκ των πραγμάτων δε μπορεί να λυθεί αφού οι νέες τουαλέτες δε θα πολυχρησιμοποιούνται.
Εδώ και τρία χρόνια, υπάρχουν προσωρινοί δημόσιοι εξωτερικοί ουρητήρες σε κεντρικά σημεία πόλεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τοποθετούνται κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, οπότε και αναμένεται η μέγιστη κατανάλωση αλκοόλ της εβδομάδας. Η λειτουργία τους συνεχίζεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ κοστίζουν περίπου 100.000 δολάρια ανά έτος. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές τους, μπορεί να μην είναι εμφανίσιμοι, όμως είναι πρακτικοί και λειτουργικοί, ενώ διερευνάται η πιθανότητα ανακύκλωσης των λυμάτων τους. Τέλος, οι μόνιμοι ουρητήρες είναι οικονομικά περισσότερο συμφέροντες από τους προσωρινούς.