“Ξεπούλησε” η πρώτη λειτουργία του Πάπα στη Βραζιλία

Μεγαλειώδης ήταν η λειτουργία του Πάπα Φραγκίσκου στην Απαρεσίντα της νοτιανατολικής Βραζιλίας, στην πρώτη τελετή του Ποντίφικα εκτός Βατικανού.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες με τον βροχερό καιρό δεν απέτρεψαν 200.000 καθολικούς πιστούς να συγκεντρωθούν στην Παναγία της Απαρεσίντα, προκειμένου να μπορέσουν να δουν από κοντά τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Οι περισσότεροι από τους πιστούς πέρασαν ολόκληρη τη νύκτα έξω από την βασιλική της Απαρεσίντα, κάποιοι μάλιστα περίμεναν για 17 ολόκληρες ώρες.

Μάλιστα, εξαιτίας της κακοκαιρίας ο Παπάς μεταφέρθηκε από το Ρίο με στρατιωτικό ελικόπτερο, αντί με συμβατικό όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ο Πάπας Φραγκίσκος ασπάστηκε το μικρό άγαλμα της Παρθένου στην οποία είναι αφιερωμένος ο ναός ενώ, μία τεράστια δύναμη ασφαλείας από φρουρούς του Βατικανού κι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Βραζιλίας, όλοι τους ντυμένοι με πολιτικά, βρίσκονταν μονίμως στο πλευρό του.

Μέχρι την Κυριακή, τελευταία ημέρα του ταξιδιού του στη Βραζιλία, ακολουθεί ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα με τις αρχές ν' αναμένουν 1,5 εκατομμύριο νέους από 170 χώρες του κόσμου στην τελευταία του λειτουργία.