Η απόγνωση “όπλισε” τον ανάπηρο βομβιστή στο Πεκίνο

Η απόγνωση από τα λάθη των γιατρών που τον καθήλωσαν στο αναπηρικό καροτσάκι ώθησε τον 34χρονο Τσι Τζουνσίν να οργανώσει την έκρηξη στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, που προκάλσε πανικό και χάος στην αίθουσα αφίξεων στο Terminal 3            

Μετά από λανθασμένη ιατρική θεραπεία ο Τζουνσίν έμεινε μερικώς παράλυτος. Κατά τη διάρκεια 10 χρόνων ο Κινέζος υπέβαλε μηνύσεις χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας ανατίναξε τη συσκευή που κρατούσε στα πόδια του, τη στιγμή κατά την οποία πήγαν να τον εμποδίσουν να πετάξει φυλλάδια με τις μηνύσεις. .

Το μικρομπλογκ Sina Weibo της κρατικής ραδιοτηλεόρασης China Central Television ανέφερε πως ένας άνδρας πυροδότησε ένα δέμα μαύρης πυρίτιδας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κροτίδων ακριβώς έξω από την έξοδο των διεθνών αφίξεων.

Μεμονωμένοι Κινέζοι που δεν καταφέρνουν να κερδίσουν αποζημίωση για παράπονα έχουν καταφύγει και στο παρελθόν σε παρόμοια μέτρα, περιλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων, αλλά τέτοια περιστατικά είναι σπάνια εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε μόνο ο δράστης ενώ το αεροδρόμιο , λίγες ώρες αργότερα, επαναλειτούργησε κανονικά.