Οδηγίες παρασκευής μολότοφ σε νήπια

Μήνυση προς το παιδικό περιοδικό "Ουράνιο Τόξο" έκανε το υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων και Οικογένειας της Τυνησίας. Αιτία ένα άρθρο του περιοδικού στο οποίο εξηγούσε σε μικρά παιδιά πώς να φτιάχνουν βόμβες μολότοφ.

Το συγκεκριμένο άρθρο βρισκόταν στην κατηγορία τμήμα "Ο κήπος της γνώσης". Το δημοσίευμα συνοδεύει το σκίτσο ενός μπουκαλιού που φλέγεται και εξηγεί ότι η βόμβα πήρε το όνομά της από τον υπουργό Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, Βιάτσεσλαβ Μολότοφ, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατόπιν περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία κατασκευής μιας τέτοιας βόμβας, με ένα μπουκάλι, ένα εύφλεκτο υγρό και ένα στουπί στο οποίο βάζουν φωτιά.

"Στη συνέχεια εκτοξεύουμε το μπουκάλι στο αντικείμενο που στοχεύουμε. Το μπουκάλι σπάει και το αντικείμενο παίρνει φωτιά", καταλήγει το παιδικό περιοδικό.

Βόμβες μολότοφ χρησιμοποιούνται συχνά σε διαδηλώσεις στην Τυνησία, όπως έγινε πρόσφατα, κατά την επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τύνιδα και στις συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στο νησί Τζέρμπα την Κυριακή.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας, ΤΑΡ, το υπουργείο εκτιμά ότι το άρθρο αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών αλλά και "να ενθαρρύνει τη χρήση βομβών μολότοφ σε πράξεις καταστροφών ή σε τρομοκρατικές ενέργειες, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τη χώρα".