Θρίλερ με την αποδοχή πολιτικού ασύλου από τον Σνόουντεν

Σε θρίλερ έχει αναδειχθεί η αποδοχή του ασύλου που πρόσφερε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, στον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Ρώσος βουλευτής, Αλεξέι Πουσκόφ, δημοσίευσε την πρόθεση του πρώην πράκτορα της CIA να αποδεχτεί την πρόταση ασύλου, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ως εξής: "Όπως αναμενόταν, ο Σνόουντεν δέχτηκε την προσφορά του Μαδούρο για πολιτικό άσυλο. Προφανώς, αυτή η επιλογή έμοιαζε η πιο αξιόπιστη στον Σνόουντεν".

Λίγο αργότερα όμως, κι αφού τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Associated Press και Reuters αναδημοσίευσαν την είδηση, εκείνος κατέβασε το επίμαχο tweet του και ανήρτησε άλλο, στο οποίο έχει κρατήσει μόνο τη φράση "η πρόταση Μαδούρο μοιάζει η μόνη αξιόπιστη επιλογή για τον Σνόουντεν", χωρίς να κάνει λόγο για την αποδοχή ή όχι του ασύλου και έχει αναρτήσει πηγή: "σύμφωνα με το "Ρωσία24" (vesti.ru)".

Το άσυλο το οποίο προσέφερε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, φαίνεται να είναι η κινητήριος δύναμη για τις εξελίξεις. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πάντως, για την ώρα, φέρεται να παραμένει στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Τη Δευτέρα ο Νίκολας Μαδούρο αποκάλυψε ότι η Βενεζουέλα έλαβε αίτηση χορήγησης ασύλου από τον πρώην πράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

"Λάβαμε την επιστολή ασύλου", δήλωσε ο ηγέτης της Βενεζουέλας από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας. "Ο Σνόουντεν, θέλει να πάρει το αεροπλάνο και επιτέλους να έρθει εδώ", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.