Ήταν ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν που είχε αποκαλέσει τα social media "δαίμονες" και είχε επιρρίψει την ευθύνη για τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην Τουρκία, σε κάποιους που "τα χειρίζονται".
Φαίνεται όμως πως αυτή η θέση οδεύει προς το να γίνει νόμος του κράτους.
Σύμφωνα με τη Hürriyet, το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, άρχισε "να δουλεύει πάνω σε ένα νομοσχέδιο για τα εγκλήματα στο ίντερνετ". Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμάρ Γκιουλέρ, δήλωσε ότι: "έχουμε κάνει μια μελέτη για όσους προκαλούν το κοινό μέσω χειραγώγησης με ψεύτικα νέα και τους οδηγούν σε πράξεις που απειλούν την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας μέσω της χρήσης του Twitter, του Facebook και άλλων μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Πιστεύουμε όμως ότι χρειάζεται ξεχωριστή νομοθεσία".
Πάντως το μένος της τουρκικής κυβέρνησης για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι καινούριο. Πολύ πριν τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν με αφορμή το Γκεζί, ιστοσελίδες όπως το YouTube, το Google Docs and Books και το Vimeo, έχουν υποστεί λογοκρισία.
Σύμφωνα με την Έκθεση για τη Διαφάνεια που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο, τα αιτήματα της Τουρκίας προς τη Google για αφαίρεση περιεχομένου αυξήθηκαν κατά 1.013% τον περασμένο χρόνο.