Παραλαβή “σύγχρονων” όπλων από τους αντάρτες της Συρίας

 

Ποσότητες "σύγχρονων" όπλων, τα οποία μπορούν "να αλλάξουν την πορεία της μάχης" εναντίον των στρατευμάτων του καθεστώτος, ανακοίνωσε σήμερα πως παρέλαβε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, προκαλώντας τον εκνευρισμό της Μόσχας-που σταθερά στηρίζει τον Μπασάρ αλ Άσαντ. 

"Δεχθήκαμε ποσότητες σύγχρονων όπλων- αντιαεροπορικά και αντιαρματικά όπλα, καθώς και πυρομαχικά- ορισμένα από τα οποία είχαμε ζητήσει, και πιστεύουμε ότι μπορούν να αλλάξουν την πορεία της μάχης επί του πεδίου", δήλωσε ο Λουάι Μόκνταντ, εκπρόσωπος της ένοπλης αντιπολίτευσης στη Συρία.

"Αρχίσαμε να τα διανέμουμε στα μέτωπα, θα βρίσκονται στα χέρια επαγγελματιών αξιωματικών και μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού" πρόσθεσε.

Χθες Πέμπτη είχε αναφέρει ιδιαίτερα τους πυραύλους εδάφους-αέρος μικρού βεληνεκούς MANPAD, αντιαρματικούς πυραύλους, όλμους και πυρομαχικά.

"Έχουμε πληροφορίες ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβουμε νέα φορτία όπλων", πρόσθεσε ο Μόκνταντ και δήλωσε ότι οι αντάρτες περιμένουν "μια ξεκάθαρη και επίσημη ανακοίνωση" από τις χώρες που συμμετέχουν στην αυριανή σύνοδο των Φίλων της Συρίας στη Ντόχα για τον εξοπλισμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. "Αυτό είναι που ελπίζουμε, αυτό είναι που περιμένουμε", είπε χαρακτηριστικά .

Πριν 5 περίπου ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το "πράσινο φως" για τον άμεσο εξοπλισμό της συριακής αντιπολίτευσης γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ρωσίας, που απάντησε ότι πρόκειται για μια "πολύ κακή ιδέα" Μάλιστα, το χάσμα απόψεων Ουάσιγκτον-Μόσχας αναφορικά με το μέλλον της Συρίας φαίνεται αγεφύρωτο, μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν στη Βόρεια Ιρλανδία οι ηγέτες της G8.