Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Μόντρεαλ στη σκιά κατηγοριών διαφθοράς

Την παραίτηση του υπέβαλε μετά τη σύλληψή του ο δήμαρχος του Μόντρεαλ, Μάικλ Απλμπομ. Τον κ. Απλμπομ βαρύνουν κατηγορίες για παράνομο χρηματισμό και διαφθορά. Ο ίδιος πάντως επιμένει για την αθωότητά του.

"Το να είσαι δήμαρχος του Μόντρεαλ είναι ένα καθήκον που δεν μπορείς να ασκήσεις όταν πρέπει να απολογηθείς σε κατηγορίες αυτού του είδους", είπε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, ο οποίος αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες μεταξύ των οποίων για απάτη και σκευωρία.

"Ποτέ δεν πήρα δεκάρα από κανένα'', είπε ο Απλμπομ ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το Νοέμβριο αφού παραιτήθηκε ο προκάτοχός του δήμαρχος Ζεράλντ Τραμπλέ για ανάμειξή του επίσης σε υπόθεση διαφθοράς.

Ο Μάικλ Απλμπομ, ο πρώτος Αγγλόφωνος δήμαρχος του Μόντρεαλ μετά από 100 χρόνια, είπε ότι θα προσπαθήσει να ανατρέψει όλες τις κατηγορίες εναντίον του σημειώνοντας ότι είναι ανυπόστατες.

Ο Απλμπομ συνελήφθη χτες με κατηγορίες για απάτη σε βάρος της κυβέρνησης, απιστία, σκευωρία και διαφθορά.

Οι κατηγορίες προέρχονται απο την εποχή που είχε διατελέσει δήμαρχος του δημοτικού διαμερίσματος Κοτ-ντε-Νεζ-Νοτρ-Νταμ-ντε-Γκρας (2006-2011) και αφορούν σε δύο έργα.

Δημοσιογραφικές φήμες θέλουν την ελληνορωσικής καταγωγής αντιδήμαρχο Ελεν Φωτόπουλος να θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του επόμενου μεταβατικού δημάρχου του Μοντρεάλ.