Χουριέτ: Και τρίτος νεκρός στις διαδηλώσεις στην Τουρκία

Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στις αιματηρές διαδηλώσεις που συγκλονίζουν την Τουρκία τις τελευταίες πέντε μέρες.

Όπως μεταδίδει στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ένας νεαρός διαδηλωτής που είχε τραυματιστεί στην Άγκυρα υπέκυψε στα τραύματά του ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε τρεις.

Σύμφωνα με την Τουρκική Ιατρική Ένωση, πρόκειται για τον Ετέμ Σαρισουλούκ, ο οποίος ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρός, καθώς είχε δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Επίσης ο Αμπντουλάχ Κομέρτ, 22 ετών, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Λαού, σκοτώθηκε στην Αντάκια στις 3 Ιουνίου στη διάρκεια των συγκρούσεων και ο 20χρονος Μεχμέτ Αβαλίτας χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πορεία στην Άγκυρα.

Την παραίτηση της κυβέρνησης απαιτούν οι διαδηλωτές.

Την παραίτηση της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν απαίτησαν διαδηλωτές που επανήλθαν και την Τετάρτη στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι με αφορμή τα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης για το πάρκο Γκεζί.

Τα μέλη του κινήματος Αλληλεγγύη στην Ταξίμ, επέδωσαν στον Τύπο τα αιτήματα τους προς την τουρκική κυβέρνηση μεταξύ των οποίων είναι και το αίτημα για απελευθέρωση των κρατουμένων που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι επέδωσαν τα σχετικά αιτήματα και στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίνκ, με τον οποίον είχαν συνάντηση στην Άγκυρα.