Το “τελευταίο αντίο” πριν την εκτόξευση

Πριν την εκτόξευσή τους για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο Ιταλός αστροναύτης Luca Parmitano (European Space Agency),  η Αμερικανίδα Karen Nyberg (NASA) και ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης Φιόντορ (Θεόδωρος) Γιουρτσίχιν (σ.σ. Γραμματικόπουλο εκ μητρός) είχαν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τους συγγενείς και τους φίλους που έσπευσαν στο  Μπαϊκονούρ για να τους ευχηθούν “καλό ταξίδι”.

Ο Luca και η Karen σε φιλική κουβεντούλα με τους ανήσυχους συγγενείς

 Μπορεί αυτή τη φορά στο Μπαϊκονούρ να μην μαζεύτηκαν Έλληνες της Ρωσίας για να ευχηθούν "καλό κατευόδιο" στον Γιουρτσίχιν, όπως έγινε τις δύο προηγούμενες φορές, αλλά οι Έλληνες της Μόσχας φρόντισαν να γράψουν ένα γράμμα στον
δικό τους "Ήρωα της Ρωσίας" και του Πόντου (σ.σ. με αυτό το ανώτατο βραβείο τιμήθηκε πριν από μερικά χρόνια) .

 

 "Εμείς, οι Έλληνες της Ρωσίας, είμαστε μαζί σου, με την οικογένεια και τους γονείς σου, τη μητέρα Μικρούλα και τον πατέρα Νικόλα, τον αδελφό σου Παναγιώτη, που μένουν στη Θεσσαλονίκη ..." γράφουν - μεταξύ άλλων - στην επιστολή.

 

H πιο δύσκολη στιγμή για τον Ιταλό αστροναύτη. Η μικρή του κόρη τον αποχαιρετά ακουμπώντας το χεράκι της στο τζαμι του πούλμαν που παίρνει τον μπαμπά της μακρυά και ο Luca της γνέφει χαμογελαστός.