Το ημερολόγιο της Γιούλια Τιμοσένκο μέσα από τη φυλακή

Διαδικτυακό ημερολόγιο κρατάει από τις 15 Μαίου η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο. Στο μπλογκ της, με τίτλο “Η αλήθεια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, η Τιμοσένκο περιγράφει τα όσα έζησε και ζει στο θάλαμο απομόνωσης του νοσοκομείου στο Χάρκοβο, όπου νοσηλεύεται από τον Μάιο του περασμένου έτους.

Η Τιμοσένκο έδωσε στην ιστοσελίδα "Ουκραΐνσκαγια πράβντα" (Ουκρανική Αλήθεια), την άδεια να δημοσιεύσει κάποιες από τις σημειώσεις της.

Στο ημερολόγιό της,, η Τιμοσένκο υποστηρίζει ότι η διοίκηση της φυλακής δεν της επέτρεψε να παραστεί σε δικαστήριο του Κιέβου την Τετάρτη, όπου θα κατέθετε  ένας μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας για τους  φόνους του βουλευτή Ιβχέν Σερμπάν, της συζύγου του και δύο ακόμα ανθρώπων το 1996, για τους  οποίους κατηγορείται η πρώην πρωθυπουργός.

"Οι αρχές απλά φοβήθηκαν  ότι η παρουσία μου στο δικαστήριο κατά την ανάκριση των μαρτύρων θα αποδείκνυε το παράνομο της υπόθεσης εναντίον μου" έγραψε η Τιμοσένκο τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας του μπλογκ της,  στις 15 και 16 Μαΐου

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του κόμματος "Πατρίδα"- αρχηγός του οποίου παραμένει η Τιμοσένκο- "θα είναι μια ιστορία για την ανεντιμότητα των εισαγγελέων και των δεσμοφυλάκων, και αυθεντικές πληροφορίες, από τις οποίες προκύπτει ότι αυτοί που πρέπει να τηρούν το νόμο, στην πραγματικότητα την κρύβουν από το κοινό".

Η Τιμοσένκο υπηρετεί επταετή ποινή κάθειρξης, καθώς έχει καταδικασθεί για  κατάχρηση εξουσίας κατά τη θητεία της στον πρωθυπουργικό θώκο της Ουκρανίας.

.