Στο “πυρ το εξώτερον” ο παιδεραστής Καρδινάλιος της Σκωτίας

Την “άγουσα” για άγνωστο προορισμό πήρε ο αρχιεπίσκοπος Αγίου Ανδρέα και Εδιμβούργου, καρδινάλιος Κιθ Ο'Μπράιεν, ο οποίος πήρε εντολή από το Βατικανό να εγκαταλείψει τη Σκωτία για άγνωστο χρόνο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της απομάκρυνσης από τη Σκωτία και της απομόνωσης του Ο'Μπράιεν, για “πνευματική αναγέννηση, προσευχή και μετάνοια”, εξαιτίας του σκανδάλου παιδεραστίας που ο ίδιος ο καρδινάλιος είχε παραδεχτεί προ μηνών και είχε συνταράξει την Εκκλησία της Σκωτίας.

“ Ο καρδινάλιος θα λείψει από την Σκωτία για αρκετούς μήνες.  Κάθε απόφαση σχετικά με τις μελλοντικές δραστηριότητες του, θα συμφωνηθούν από κοινού με την Αγία Έδρα " αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βατικανούμ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο θα διαρκέσει η εξορία του ανώτατου καθολικού ιερωμένου, ούτε και σε ποιο μέρος θα απομονωθεί. 

Ο καρδινάλιος Κιθ Ο'Μπράιεν, παραιτήθηκε προ από δύο μήνες από την κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας, παραδεχόμενος σεξουαλική παρενόχληση νεαρών φοιτητών καθολικών κολεγίων και ζητώντας “συγγνώμη και συγχώρεση΄” από τα θύματα του και το ποίμνιο.