Πρώτη τράπεζα “μητρικού γάλακτος” στην Κίνα

Γεγονός αποτελεί στην Κίνα η πρώτη τράπεζα ανθρωπίνου γάλακτος, σε μία χώρα, όπου τα διατροφικά σκάνδαλα είναι αλλεπάλληλα. 

Σύμφωνα με το Euronews, η τράπεζα λειτουργεί από τον Μάρτιο  στην Γκουανγκζού, στη Νότια Κίνα και προς το παρόν βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Στον πρώτο κύκλο συμμετέχουν 80 γυναίκες, οι οποίες, δίνοντας εθελοντικά το γάλα τους, νοιώθουν ότι επιτελούν ένα σημαντικό έργο.

“Γιατί έρχομαι εδώ και ποια είναι τα κίνητρά μου; Λόγω των μωρών κι αποκλειστικά και μόνο για τα μωρά. Άκουσα για τ’ άρρωστα μωρά στην τηλεόραση και στενοχωρήθηκα. Αυτή είναι και η βασική αιτία” δηλώνει η Λι Ζιάι, μια εθελόντρια.

Τα τελευταία χρόνια τα σκάνδαλα με τα μολυσμένα βρεφικά γάλατα στην Κίνα  είναι αμέτρητα. Πιο σημαντική υπόθεση απ’ όσες αποκαλύφθηκαν  ήταν  του 2008, όταν χιλιάδες τόνοι μολυσμένου γάλακτος με μελαμίνη είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 μωρά και περισσότερα από 300.000 να νοσήσουν.

Έτσι η χώρα κατελήφθη από μία έντονη φοβία για το γάλα του εμπορίου και οι απλοί πολίτες όταν ταξίδευαν στον εξωτερικό, επέστρεφαν με όσες  περισσότερες προμήθειες  μπορούσαν να  αποθηκεύσουν.