Μαφιόζικη εκτέλεση των παιδιών δύο δημοσιογράφων στο Μεξικό

Ένοπλοι εκτέλεσαν του δύο γιους δύο γνωστών δημοσιογράφων στην πόλη Τσιουάουα, στο βόρειο Μεξικό, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, ενώ η αστυνομία ανακάλυψε επτά πτώματα αφημένα σε ένα προάστιο της Σιουδάδ δε Μέχικο, της πρωτεύουσας της χώρας.

Οι Αλφρέδο Πάραμο, 20 ετών, και Ντιέγκο Πάραμο, 21 ετών, δολοφονήθηκαν νωρίς το Σάββατο αφού καταδιώχθηκαν στο δρόμο από ένοπλους που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο και οι οποίοι παρακολουθούσαν τα δύο αγόρια αρκετό καιρό πριν,  είπε ο εκπρόσωπος, Κάρλος Γκονσάλες.

Οι δύο άτυχοι νέοι άνδρες ήταν γιοι του Νταβίντ Πάραμο, γνωστού οικονομικού συντάκτη και της Μάρτα Γκονσάλες, αρχισυντάκτριας της τοπικής εφημερίδας El Peso. Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, οι δολοφονίες "δεν σχετίζονται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες των γονέων τους". Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια διακεκριμένων δημοσιογράφων για τη δολοφονία των δύο γιων τους και υποσχέθηκε έρευνα σε βάθος.

Οι Μεξικανοί δημοσιογράφοι συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο εκτελεστών των καρτέλ των ναρκωτικών, αν γράφουν για την δράση τους. Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Committee to Protect Journalists, CPJ), μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, υπολογίζει ότι 25 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 1992.