Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μοιραίου κτιρίου στο Μπαγκλαντές

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του κτιριακού συγκροτήματος που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στο Μπαγκλαντές, παρασέρνοντας στο θάνατο σχεδόν 400 ανθρώπους.

Ο Σοχέλ Ρανά ο οποίος κρυβόταν από τότε που κατέρρευσε το βιομηχανικό κτίριο Ρανά Πλάζα, συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να περάσει παράνομα τα σύνορα της περιοχής Μπεναπόλ προς την Ινδία και σήμερα οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Μοχάμεντ Σόχελ Ράνα, φορώντας αστυνομικό κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία διέταξε την κράτησή του για 15 ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκρισή του από την αστυνομία.

Ένα οργισμένο πλήθος είχε κατακλύσει το χώρο γύρω από τα δικαστήρια και φώναζε έξαλλο εναντίον του Σόχελ Ράνα συνθήματα όπως "Θάνατος" και "Κρεμάστε τον".

 Την Κυριακή το βράδυ -κατά τη διάρκεια της προσπάθειας διάσωσης της τελευταίας γνωστής επιζήσασας- ξέσπασε φωτιά στα ερείπια και η  Σαχάνα Μπεγκούμ έχασε τη ζωή της. 

Ο Ράνα ντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια, παράνομη δόμηση και για το γεγονός ότι έπεισε τους εργάτες να εισέλθουν σε επικίνδυνο κτήριο.

Μαζί με τον  Ράνα, έχουν συλληφθεί άλλοι επτά κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, ανάμεσά τους ο πατέρας του, Αμπντούλ Καλέκ, καθώς και τέσσερα διευθυντικά στελέχη εργοστασίων τα οποία στεγάζονταν στο μοιραίο κτίριο.