Φονικός σεισμός στο Αφγανιστάν με δεκάδες νεκρούς

Τουλάχιστον 18  άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τη σεισμική δόνηση των 5,7 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, δίνοντας στη δημοσιότητα έναν πρώτο απολογισμό της καταστροφής.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Τζαλαλαμπάντ, τη μεγάλη πόλη κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους , εκατοντάδες σπίτια έχουν καταρρεύσει στις επαρχίες Νανγκαρχάρ και Κουνάρ και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Η δόνηση έγινε αισθητή  και σε τμήματα της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένου του Νέου Δελχί και του Κασμίρ, όπου σείστηκαν κτίρια και έδαφος.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Πακιστάν, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 70 χιλιομέτρων και μόνον 25 χιλιόμετρα από την πόλη Τζαλαλαμπάντ τού νοτιοανατολικού Αφγανιστάν.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας σεισμός μεγέθους 6,6 σκότωσε  περίπου 200 άτομα στη νοτιοδυτική Κίνα, λίγες ημέρες μετά την άλλη ισχυρή δόνηση που στοίχισε τη ζωή σε  35 ανθρώπους στο Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Την ίδια ώρα 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην βόρεια επαρχία Μπαλχ, σύμφωνα με το μέλος του επαρχιακού συμβουλίου Φάζελ