Ινδός πούλησε το νεογέννητο εγγονό του μέσω Facebook

Δεν σταματούν να σοκάρουν την κοινή γνώμη οι ειδήσεις από την Ινδία με τελευταία τη σύλληψη 47χρονου, με την κατηγορία ότι, πούλησε το νεογέννητο εγγονό του σε επιχειρηματία και μάλιστα μέσω facebook.

Οι πληροφορίες θέλουν το Φερόζ Χαν από την επαρχία Πεντζάμ, να απήγαγε το βρέφος αμέσως μετά τη γέννηση του, λέγοντας στην κόρη του ότι, το παιδί γεννήθηκε νεκρό. Στη συνέχεια, ανέβασε αγγελία στο site κοινωνικής δικτύωσης για την πώληση του μωρού, σε συνεργασία με μία νοσοκόμα και έναν βοηθό του εργαστηρίου στο μαιευτήριο.

Επισημαίνεται ότι, η κίνηση του 47χρονου είχε ανταπόκριση και ένας επιχειρηματίας από το Νέο Δελχί προσέφερε 800.000 ρουπίες (13.000 ευρώ περίπου) για να αγοράσει το παιδί.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του Χαν και βρήκε το αγοράκι που παραδόθηκε στη μητέρα του, η οποία με τη σειρά της κατέθεσε μήνυση κατά του πατέρα της. Πέρα από τον ανεκδιήγητο παππού και τους δύο συνεργούς του, συνελήφθησαν ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας, καθώς και ο μεσάζων της συμφωνίας, όλοι με την κατηγορία της απαγωγής. Σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο επταετούς φυλάκισης.

Ωστόσο, το φαινόμενο δεν είναι καινούρια υπόθεση στην Ινδία, καθώς το κύκλωμα διακίνησης παιδιών έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις, με δεκάδες χιλιάδες παιδιά να πωλούνται κάθε χρόνο για να καταλήξουν είτε σε υιοθεσία ή να πέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ πολλά πωλούνται ως σκλάβοι σε κυκλώματα επαιτείας.