Άσαντ: Βοηθάτε την Αλ Κάιντα και θα το πληρώσετε

Μήνυμα στην Δύση έστειλε σήμερα ο Σύρος πρόεδρος, προειδοποιώντας την διεθνή κοινότητα ότι θα πληρώσει βαρύ τίμημα “για την υποστήριξη την οποία παρέχει στην Αλ Κάιντα εντός της Συρίας¨”.

 

Σε σε συνέντευξή του,  ο Μπασάρ Αλ Άσαντ συνέκρινε τα γεγονότα με την υποστήριξη των ΗΠΑ για τους ισλαμιστές τη δεκαετία του 1980 στο Αφγανιστάν και  είπε ότι “η Δύση πλήρωσε αρκετά για την υποστήριξή της στην Αλ Κάιντα στα πρώτα στάδια της δημιουργίας της. Σήμερα πράττει το ίδιο στη Συρία, τη Λιβύη και σε άλλες χώρες και θα πληρώσει βαρύ τίμημα στην καρδιά της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών”. 

 Το συριακό ισλαμιστικό ανταρτικό Μέτωπο Αλ Νόσρα δήλωσε πρόσφατα ανοιχτά υπακοή και πίστη στο ηγέτη της Αλ Κάιντα, ενώ οι ΗΠΑ το έχουν κατατάξει ήδη επισήμως στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Παρ’ όλα αυτά, το Αλ Νόσρα θεωρείται από τις βασικές ένοπλες συνιστώσες του αντικαθεστωτικού  στρατοπέδου, το οποίο έχει την υποστήριξη της Δύσης.

Ο Άσαντ είπε ακόμα ότι μια δική του ήττα θα ήταν "καταστροφική" και ανακοίνωσε ότι "δεν υπάρχει άλλη προοπτική από τη νίκη μας".