Πρώτο συνέδριο των Εργατικών, μετά τις επιθέσεις του Μπρέιβικ

Με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας αρχίζει αύριο, Πέμπτη, στο Όσλο το πρώτο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος , μετά την επίθεση του ακροδεξιού εξτρεμιστή Άντερς Μπρέιβικ, τον Ιούλιο του 2011, σε κατασκήνωση νεολαίας του κόμματος, όταν και εκτέλεσε εν ψυχρώ δεκάδες νεολαίους.

Το τετραήμερο συνέδριο του κόμματος θα αρχίσει με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γιενς Στόλτεμπεργκ, να προΐσταται τελετής μνήμης για τα θύματα του Άντερς Μπρέιβικ.

Το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα αναμένεται να συζητήσει "διεξοδικά" την κατάσταση στη Νορβηγία, ενώ οι διοργανωτές αρνήθηκαν να σχολιάσουν εάν τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας σχετίζονται με τις επιθέσεις Μπρέιβικ ή με την πρόσφατη διπλή επίθεση στη Βοστόνη, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Ο ακροδεξιός εξτρεμιστής βύθισε τη Νορβηγία στο πένθος όταν το καλοκαίρι του 2011 εκτέλεσε εν ψυχρώ 69 άτομα- κυρίως εφήβους- που βρισκόταν σε κατασκήνωση νεολαίας των Εργατικών στο νησάκι Ουτόγια. Νωρίτερα, είχε πυροδοτήσει βόμβα στο κέντρο του Όσλο, με 8 νεκρούς.

Ο Μπρέιβικ εκτίει ποινή φυλάκισης 21 ετών, η οποία είναι η ανώτερη δυνατή την οποία μπορεί να επιβάλει η νορβηγική δικαιοσύνη, ωστόσο πιθανόν να κρατηθεί περισσότερο, για όσο χρόνο θα θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

.