Μπαράζ επιθέσεων με δεκάδες νεκρούς στο Ιράκ

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σημειώθηκε σήμερα στο Ιράκ,λίγες μέρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές, που θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σάββατο. 

Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα σε διάφορες πόλεις- ανάμεσά τους Κιρκούκ,Νασιρίγια και Τουζ Κουρμάτο- ενώ δύο εκρήξεις σημειώθηκαν και στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι άλλοι 17, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές. 

Το κύμα θρησκευτικής και διαφυλετικής βίας στη χώρα έχει κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες με τους σουνίτες αντάρτες να πραγματοποιούν πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον σιτικών στόχων, με στόχο να πλήξουν την κυβέρνηση του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι Αλ Μαλίκι. 

Συχνά όμως, οι εξτρεμιστές ισλαμιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα “χτυπούν” και σουνιτικούς στόχους ή πραγματοποιούν τυφλά χτυπήματα για να “αποσταθεροποιήσουν” την συνοχή της κυβέρνησης.

Δεκάδες υποψήφιοι έχουν  σκοτωθεί μέχρι στιγμής σε ανάλογες επιθέσεις βίας στην προεκλογική εκστρατεία, μεταξύ των οποίων και δύο μετριοπαθείς πολιτικοί σουνίτες, που έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο.