Συρία: Η φρίκη του πολέμου σε νέο ερασιτεχνικό βίντεο

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από πυρά, βομβαρδισμούς, εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες και συμπλοκές μεταξύ ανταρτών και στρατιωτών εχθές στις τοποθεσίες Αλ Σαναμέιν και Γάμπαγεμπ ανέρχεται σε 57. 

Σήμερα, δόθηκε στην δημοσιότητα ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει την “σφαγή” που διαπράχθηκε στην πόλη Σαναμέιν από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Τα πτώματα 20 αμάχων – ανάμεσα στους γυναίκες και παιδιά- κείτονται στη σειρά σε ένα δωμάτιο,  τυλιγμένα με κουβέρτες . Ένας άνδρας τα δείχνει στο αμοντάριστο βίντεο, λέγοντας τα ονόματά τους και εξηγώντας πως δολοφονήθηκαν. Στη συνέχεια, τραβάει μετην κάμερα τα κατεστραμμένα και καμμένα σπίτια των κατοίκων.

Μέχρι σήμερα, αν και δεν έχει βγει επίσημος απολογισμός, ο αριθμός των θυμάτων από τις μάχες, τις ωμότητες και τους βομβαρδισμούς σε όλη τη Συρία, ενδέχεται να ξεπεράσει τα 100.

Εν τω μεταξύ, το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι το καθεστώς Άσαντ βομβαρδίζει σκοπίμως αμάχους, όπως προέκυψε από μακρόχρονη έρευνα. Τα μέλη της οργάνωσης κατέληξαν σ’ αυτό το συμπέρασμα μετά από αυτοψία σε 50 βομβαρδισμένες περιοχές και συνεντεύξεις με 140 θύματα και μάρτυρες.

Το Παρατηρητήριο καλεί τον ΟΗΕ να προχωρήσει άμεσα σε επιβολή κυρώσεων και εμπάργκο όπλων, ενώ κατηγορεί ευθέως τη Ρωσία και την Κίνα πως εμποδίζουν τη λήψη μέτρων εναντίον του καθεστώτος.