Δεκάδες θύματα από βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό, κοντά σε σχολείο

Τουλάχιστον 15 νεκροί, 47 τραυματίες, και εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Δαμασκού, το πρωί της Δευτέρας.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες στις οποίες φαίνονταν επτά πτώματα να κείτονται στο δρόμο, ανάμεσά τους τουλάχιστον δύο απανθρακωμένα στα συντρίμμια ενός ανατραπέντος λεωφορείου. Πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά σε αυτοκίνητα. Άλλα οχήματα εξακολουθούσαν να καίγονται σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Άνδρες μετέφεραν σε φορείο μια γυναίκα με το πρόσωπό της καλυμμένο με αίμα. Γυναίκες με μακριά μαύρα φορέματα και μαντίλες έτρεχαν πανικόβλητες προς το σημείο της έκρηξης ενώ μερικά παιδιά που φορούσαν σχολικές στολές, είχαν επιδέσμους.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα σχολείο στη Σαμπάα Μπαχράτ, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στην οποία στεγάζονται επίσης η κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 53 άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Κάτοικοι και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ανέφεραν πως άκουσαν πυρά πυροβόλων όπλων και σειρήνες ασθενοφόρων στην περιοχή και περιέγραψαν την έκρηξη ως τη μεγαλύτερη των τελευταίων δύο ετών .

Η κρατική τηλεόραση απέδωσε την επίθεση σε τρομοκράτες, έναν όρο που χρησιμοποιεί το καθεστώς Άσαντ για να περιγράψει τους μαχητές της αντιπολίτευσης.