Σε έξαρση η θρησκευτική βία στην Αίγυπτο

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σήμερα κοντά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου του Καΐρου μετά τις κηδείες τεσσάρων χριστιανών κοπτών οι οποίοι σκοτώθηκαν σε θρησκευτικές βιαιότητες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι πιστοί έβγαιναν από την εκκλησία φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της ισλαμιστικής εξουσίας και  δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από αγνώστους.

"Φύγε!" και "Κάτω η εξουσία του Ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων”, φώναζαν οι χιλιάδες κόπτες-  απευθυνόμενοι στον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι-  κρατώντας ξύλινους σταυρούς.

Εικόνες, οι οποίες μεταδόθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση, έδειχναν να υψώνονται σύννεφα λευκού καπνού από δρόμο κοντά στον καθεδρικό ναό ενώ ακούγονταν εκρήξεις .

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του πως αυτοί που συμμετείχαν στις κηδείες προκάλεσαν κατά την έξοδό τους ζημιές σε αυτοκίνητα, "πράγμα που προκάλεσε συγκρούσεις με τους κατοίκους της συνοικίας".

Μουσουλμάνοι έβαλαν φωτιά στην κατοικία μιας οικογένειας κοπτών και λεηλάτησαν ένα φαρμακείο που ανήκει σε κόπτη, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Οργισμένοι μουσουλμάνοι επιχείρησαν στη συνέχεια να περικυκλώσουν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όμως η παρουσία δυνάμεων της τάξης τους εμπόδισε.