Δεν φαίνεται να παίρνουν στα σοβαρά τον Κίμ Γιουνγκ Ούν η Δύση, που δεν σκοπεύει να εκκενώσει τις πρεσβείες στην Βόρεια Κορέα, παρά τις προειδοποιήσεις της χώρα ότι δεν θα μπορέσει να εγγυηθεί την ασφάλειά τους, εάν υπάρξει σύρραξη με την Νότιο Κορέα και τις ΗΠΑ.
Στη Πιονγιάνγκ υπάρχουν περισσότερες από 20 πρεσβείες και σχεδόν όλες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως, "σ' αυτό το στάδιο", η πρεσβεία του στη Βόρεια Κορέα μπορεί να δουλεύει, αλλά διευκρίνισε πως η ασφάλειά της επανεκτιμάται διαρκώς και υπάρχουν διαρκείς διαβουλεύσεις, ιδιαίτερα με τους άλλους ξένους εταίρους,
Παρόλα αυτά, οι επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών των επτά χωρών της ΕΕ που είναι παρούσες στη Βόρεια Κορέα(Γερμανία,Βρετανία,Σουηδία,Πολωνία, Ρουμανία,Τσεχία και Βουλγαρία) πρόκειται να συζητήσουν σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ την ενδεχόμενη αποχώρησή τους .
Από την πλευρά τους, οι Αμερικανοί αναρωτιούνται αν ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν πρωταγωνιστεί σε μια επιτυχημένη παράσταση και πότε θα κατέβει η αυλαία. Επιπλεόν, θεωρούν ότι δεν πρέπει να πάρουν ελαφρά τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ
"Η Βόρειος Κορέα είναι επικίνδυνα κοντά στο να περάσει το όριο. Όχι το όριο που οδηγεί στην εκτόξευση πυραύλου κατά των ΗΠΑ, αλλά στο όριο ανάμεσα σε ένα κακοποιό κράτος και την παρωδία ενός κακοποιού κράτους" , σχολιάζει με σιγουριά ο διευθύνων σύμβουλος του Foreign Policy και στέλεχος της κυβέρνησης Κλίντον, Ντέιβιντ Ρόθκοπφ.
Από την άλλη, ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ εξέφρασε κάποια ανησυχία λέγοντας ότι "όταν μια χώρα με πολυπληθή στρατό και πυρηνικά όπλα αρχίζει να γίνεται απερίσκεπτη, τότε είναι ανεύθυνο να απορρίψει κανείς την πιθανότητα ότι μπορεί να κάνει κάτι στην πραγματικότητα τρελά αυτοκαταστροφικό".