Μαδούρο: Οι οπαδοί του Καπρίλες είναι κληρονόμοι του Χίτλερ

Εν όψει των εκλογών που θα αναδείξουν το διάδοχο του Ούγκο Τσάβες, οι προεκλογικοί τόνοι κλιμακώνονται στη Βενεζουέλα.

Ο ασκών την προεδρία και υποψήφιος των επερχόμενων εκλογών, Νικόλας Μαδούρο χαρακτήρισε τους οπαδούς του αντιπολιτευόμενου Ενρίκε Καπρίλες “κληρονόμους του Χίτλερ”. Ο Μαδούρο, εκλεκτός του εκλιπόντος ηγέτη, Ούγκο Τσάβες, έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς ρητορική που μοιάζει, ακόμη και ξεπερνά αυτήν του προκατόχου του.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Βενεζουέλα Ενρίκε Καπρίλες εξέφρασε την αγανάκτησή του.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Μαδούρο συνέκρινε τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για τους Κουβανούς γιατρούς που απασχολούνται στη χώρα με τις διώξεις των Εβραίων στη Ναζιστική Γερμανία: “οι κληρονόμοι του Χίτλερ έχουν τεθεί επικεφαλής στη Βενεζουέλα κατά του κουβανικού λαού”, είχε τονίσει.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Καπρίλες, ο οποίος από την πλευρά της μητέρας του είναι απόγονος Πολωνών Εβραίων, στηλίτευσε την παρατήρηση του Μαδούρο ως μισαλλόδοξη και προϊόν άγνοιας.

“Σάμπως γνωρίζει ποιος ήταν ο Χίτλερ; Κι εάν το γνωρίζει, τότε ό,τι είπε είναι φρικτό, διότι αυτό που λέει είναι πως όσοι δεν σκέπτονται όπως αυτός είναι όλοι τους φονιάδες”, δήλωσε ο 40χρονος Καπρίλες, του οποίου οι παππούδες, ονόματι Ραντόνσκι, διέφυγαν των πογκρόμ των Ναζί στην Πολωνία.

“Πιστεύω πως είναι κάπως συγχυσμένος και θολωμένος. Όλοι μας περιμένουν να τους δείξουν σεβασμό όσοι τους κυβερνούν”, επεσήμανε ο Καπρίλες.

Οι δύο υποψήφιοι πρόκειται αύριο να ξεκινήσουν επισήμως την προεκλογική τους εκστρατεία ενόψει της αναμέτρησης για την προεδρία στις 14 Απριλίου. Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον Μαδούρο, πρώην αντιπρόεδρο του αποθανόντος στι9ς 5 Μαρτίου προέδρου Ούγκο Τσάβες, να προηγείται στην παράσταση νίκης με 55% έναντι 45% του Καπρίλες.