Επιμένει ο Αχμέτ Οζάλ ότι ο πατέρας του δολοφονήθηκε

Το γιο του Τουργκούτ Οζάλ, Αχμέτ, προκειμένου να καταθέσει πρόσθετες πληροφορίες, σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε ο πατέρα τους, κάλεσε ο Εισαγγελέας.

Οι μέχρι πρότινος συνθήκες θανάτου του τέως προέδρου της Τουρκίας, το 1993, εμφανίζουν πλέον, με νεότερα στοιχεία, "γκρίζες ζώνες" και το ενδεχόμενο να δολοφονήθηκε ο Τουργκούτ Οζάλ φαντάζει περισσότερο ορατό από ποτέ.

Ο Αχμέτ Οζάλ κάνει λόγο για στοιχεία που προϋπήρχαν, αλλά δεν ερευνήθηκαν όπως έπρεπε. Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεσή του, είπε ότι τα τέσσερα είδη δηλητηριου που εντοπίστηκαν στη σορό του Οζάλ σύμφωνα με την πρόσφατη ιατροδικαστική ερευνα τα είχε προαναφέρει μάρτυρας ένα χρόνο πριν ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο γιος του πρώην προέδρου της Τουρκίας και βουλευτής ως το 2001 είχε πριν από μερικούς μήνες καταθέσει και τρίχες από τα μαλλιά του πατέρα του, ζητώντας να ερευνηθούν και αυτές.

Για την υπόθεση προσήχθη χθες ενώπιον δικαστηρίου της Άγκυρας προκειμένου να καταθέσει ο στρατηγός εν αποστρατεία Χουρσίτ Τολόν, που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση Εργκενεκόν.