Στο Κατάρ η πρώτη πρεσβεία της Συριακής Αντιπολίτευσης

Την πρώτη πρεσβεία στο εξωτερικό ως "εκπρόσωπος του λαού της Συρίας" εγκαινίασε σήμερα στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, ο συνασπισμός των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος αναγνωρίστηκε χτες από τον Αραβικό Σύνδεσμο, καταλαμβάνοντας την έδρα της Συρίας.

Τα εγκαίνια της πρεσβείας έγιναν παρουσία πρεσβευτών αραβικών, αλλά και δυτικών χωρών,  την ώρα που η Ρωσία χαρακτήριζε "παράνομη" τη σχετική απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου και το συριακό καθεστώς εξέφραζε την οργή του εναντίον του Κατάρ και του παναραβικού οργανισμού.

Εκ μέρους του "Εθνικού Συνασπισμού των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων" στην τελετή παρευρέθηκε ο πρόεδρος του, σουνίτης κληρικός Μοάζ Αλκατίμπ, ενώ από την πλευρά του Εμιράτου του Κατάρ, παρών ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Καλίντ Αλ Ατίγια.

Οι δύο άνδρες έκοψαν από κοινού την κορδέλα των εγκαινίων της πρεσβείας, στην είσοδο του κτηρίου. Ακολούθησε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων του Κατάρ και της Συρίας, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Κατάρ και στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης στέκονταν κάτω από την συριακή αντιπολιτευτική σημαία των τριών άστρων.

Το Ιράν, το οποίο έχει στείλει συμβούλους, χρήματα και όπλα για να βοηθήσει τον Άσαντ να παραμείνει στην εξουσία, καταφέρθηκε επίσης εναντίον του Αραβικού Συνδέσμου επειδή επέτρεψε σ' έναν αντίπαλο του Άσαντ να πάρει την έδρα της Συρίας στη σύνοδο κορυφής, κάνοντας λόγο για "ένα μοντέλο επικίνδυνης συμπεριφοράς".