Βενεζουέλα: Προεκλογικά επεισόδια στο Καράκας

Επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας καθώς ο προεκλογικός “πόλεμος” μεταξύ του Νικολά Μαντούρο(“συνεχιστή” του Τσάβες) και του υποψήφιου της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες.  

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν μαι διαδήλωση αντικυβερνητικών φοιτητών συναντήθηκε με άλλη πορεία  με οπαδούς του θανόντος προέδρου της χώρας, Ούγκο Τσάβες.Οι δύο πλευρές επιτέθηκαν στους αντιπάλους με  άδεια μπουκάλια και πέτρες και οι συμπλοκές γρήγορα γενικεύτηκαν.

Στη συνεχεία παρενέβη η αστυνομία, η οποία, στην προσπάθεια της να διαλύσει το εξαγριωμένο πλήθος,έκανε χρήση δακρυγόνων και οι δρόμοι στο κέντρο του Καράκας μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης .

Τα σημερινά επεισόδια ήταν το πρώτο ξέσπασμα βίας μετά τον θάνατο του Τσάβες και την προκήρυξη εκλογών  στις 14 Απριλίου.
Και οι δύο υποψήφιοι, ο εκτελών  χρέη προέδρου Μαντούρο και ο αρχηγό της αντιπολίτευσης, επιτίθενται με σφοδρότητα ο ένας στον άλλον και με βαριές κατηγορίες εκατέρωθεν, δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα στην προσπάθεια τους να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.