Ποιές είναι οι πιο φιλόξενες χώρες του πλανήτη

Mία λίστα με τα πιο "φιλόξενα" κράτη του κόσμου συνέταξε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) , με βάση τις απαντήσεις των κατοίκων από 140 χώρες. Στην φωτογραφία, με μπλε χρώμα απεικονίζονται οι χώρες που καλοδέχονται τους ξένους και με κόκκινο χρωματίζονται οι πιο αφιλόξενες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τρεις πιο φιλόξενες χώρες για τους αλλοδαπούς  είναι, κατά σειρά: η Ισλανδία, η Νέα Ζηλανδία και το Μαρόκο. Ψηλά στην βαθμολογία "καλωσορίσματος" των ξένων επισκεπτών βρίσκονται επίσης πλούσιες και ειρηνικές χώρες του Δυτικού κόσμου  (Ιρλανδία, Καναδάς, Αυστρία), μερικά τουριστικά θέρετρα  (Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), αλλά και μεγάλα τμήματα της Δυτικής Αφρικής, παρά την φτώχεια και τα βιοποριστικά προβλήματα των κατοίκων.

Αντίθετα, η Βολιβία, η Βενεζουέλα και η Ρωσία είναι -με αυτή τη σειρά- οι τρεις πιο "αφιλόξενες" χώρες απέναντι στους ξένους. Χαμηλό αίσθημα φιλοξενίας έχουν ακόμα προβληματικές χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής (Ιράν, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία), η Ανατολική Ευρώπη αλλά και δύο κράτη της Ανατολικής  Ασίας που παραδοσιακά θεωρούνται ευγενικοί και φιλόξενοι λαοί: η Κίνα και η Νότια Κορέα.