Τα Μπολσόι είναι “ένα μεγάλο πορνείο”

Συνεχίζονται οι τριγμοί στα θεμέλια των διάσημων μπαλέτων Μπολσόι καθώς-μετά την υπόθεση με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή και τις πληροφορίες για σκοτεινές προσωπικές αντιπαραθέσεις- νέες καταγγελίες έρχονται να αμαυρώσουν την φήμη του Θεάτρου.  

Σε συνέντευξη της στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, πρώην μπαλαρίνα του διάσημου θεάτρου κατηγόρησε τον γενικό διευθυντή των Μπολσόι ότι μετέτρεψε τα μπαλέτα σε  ένα “μεγάλο πορνείο” καθώς ανάγκαζε τις χορεύτριες να κοιμούνται με πλούσιους “προστάτες” του ιδρύματος.

Η Αναστασία Βολότσκοβα δήλωσε ότι , πριν 10 χρόνια που χόρευε στα μπαλέτα,  η ίδια είχε δεχθεί πολλές τέτοιες προτάσεις. “Έλεγαν στις χορεύτριες ότι πρέπει να βγουν για δείπνο με ισχυρούς άνδρες και στη συνέχεια να είναι έτοιμες-αν τους το ζητήσουν- να πάνε στο κρεβάτι μαζί τους” είπε χαρακτηριστικά.

“Αν λέγαμε όχι, μας απειλούσαν ότι δεν θα πάρουμε ποτέ πρώτους ρόλους ή ακόμα ότι θα μας έδιωχναν από τα Μπολσόι. Το φαντάζεστε;” κατήγγειλε η πρώην μπαλαρίνα.

Ο ίδιος ο γενικός διευθυντής, Ανατόλι Ικσάνοφ, απέρριψε απλά τους ισχυρισμούς ως "ασυναρτησίες" και δεν επεκτάθηκε στο θέμα

Η Βολότσκοβα απολύθηκε από τα Μπολσόι το 2003 από τον Ικσάνοφ, με την δικαιολογία ότι ήταν πολύ βαριά και δεν μπορούσαν να την σηκώσουν οι συγχορευτές της.

Η μπαλαρίνα κατέφυγε στην δικαιοσύνη και δικαιώθηκε αλλά η καριέρα της δεν ανέκαμψε ποτέ.