Φόβοι για αναζωπύρωση της έντασης στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Σουλεϊμάν, δήλωσε σήμερα ότι είναι "απαράδεκτη" η επιδρομή που πραγματοποίησε χθες, για πρώτη φορά, η συριακή αεροπορία εναντίον του εδάφους της χώρας του.

"Ο συριακός αεροπορικός βομβαρδισμός εναντίον του λιβανικού εδάφους συνιστά απαράδεκτη παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου", τόνισε ο Σουλεϊμάν , στην πρώτη επίσημη επιβεβαίωση ότι η αεροπορική συριακή επιδρομή έπληξε πράγματι το λιβανικό έδαφος.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επιβεβαιώσει ότι συριακά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν για πρώτη φορά, τη Δευτέρα, επιδρομές στο βόρειο Λίβανο, χαρακτηρίζοντας το βομβαρδισμό αυτό "μεγάλη κλιμάκωση".

"Αεροσκάφη και ελικόπτερα του συριακού καθεστώτος έριξαν ρουκέτες στο βόρειο Λίβανο, πλήττοντας το Ουάντι Χάιλ, κοντά στη μεθοριακή πόλη Αρσάλ. Αυτό συνιστά μεγάλη κλιμάκωση της παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου, για την οποία η Συρία θεωρείται υπαίτια", είχε δηλώσει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.