Πεδίο μάχης η Ιερουσαλήμ

Σκηνές μάχης εκτυλίχθηκαν σήμερα στην ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις  μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και των Ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι δύο πλευρές μετέτρεψαν την Πλατεία των Τεμένων σε πεδίο μάχης καθώς, πέτρες και βόμβες Μολότοφ από την πλευρά των Παλαιστινίων  και χημικά και  χειροβομβίδες κρότου-λάμψης από την πλευρά της ισραηλινής αστυνομίας έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.  

οι συγκρούσεις ξέσπασαν αμέσως μετά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης και ανέφεραν πως Ισραηλινός αστυνομικός πέταξε στο έδαφος ένα Κοράνι στις 3 Μαρτίου ενώ απομάκρυνε μία ομάδα Παλαιστινίων έξω από τις εισόδους της Πλατείας .

Επιπλέον, αφορμή για τις σημερινές διαδηλώσεις των Παλαιστινίων ήταν και η κηδεία του 22χρονου Παλαιστινίου Μοχάμαντ Άσφουρ, ο οποίος υπέκυψε χθες στα τραύματά του, τα οποία υπέστη τον Φεβρουάριο στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη .

Η πλατεία, που οι μουσουλμάνοι αποκαλούν “Χάραμ αλ Σαρίφ” (Ευγενές ιερό) και οι Εβραίοι “Όρος του Ναού” (ανακαλώντας τον παλαιό Ναό του Σολομώντος, που καταστράφηκε το 70 μ.Χ. από τους Ρωμαίους) αποτελεί εξίσου ιερό τόπο για τους πιστούς των δύο αυτών θρησκειών.