Συρία: Αντάρτες κρατούν ομήρους παρατηρητές του ΟΗΕ

Αντάρτες της Συρίας ισχυρίζονται ότι επιτέθηκαν σε κομβόι των Ηνωμένων Εθνών κοντά στα υψώματα του Γκολάν και απήγαγαν τους παρατηρητές που επέβαινα σε αυτό, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο .

Όπως αναφέρει το Reuters, στο βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας ως εκπρόσωπος της "Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Γιαρμούκ" και δηλώνει ότι οι παρατηρητές δεν θα απελευθερωθούν μέχρι οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να αποσυρθούν από την πόλη Γιάμλα, την οποία έχει καταλάβει ο κυβερνητικός στρατός.

Ο άνδρας στέκεται  μπροστά από δύο λευκά τεθωρακισμένα οχήματα και ένα φορτηγό με την επιγραφή "UN" (Ηνωμένα Έθνη) . Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι στο βίντεο φορούν τα χαρακτηριστικά γαλάζια κράνη των Ηνωμένων Εθνών, ενώ αλεξίσφαιρα γιλέκα ήταν ορατά στα οχήματα.

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας ότι περίπου 20 κυανόκρανοι κρατούνται όμηροι  από περίπου 30 ένοπλους μαχητές στα Υψώματα του Γκολάν, στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ισραήλ.Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών  έχει ήδη ξεκινήσει για την περιοχή  μια ειδική ομάδα διαπραγματευτών για την επίλυση της κατάστασης.