Γιλντίζ: Καμία ελληνοτουρκική διένεξη για τα πετρέλαια στο Αιγαίο

Τα ενεργειακά ζητήματα δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, διαβεβαιώνει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ. Ενώ διαμηνύει ότι η Άγκυρα δεν έχει κανένα άμεσο στόχο να διεξάγει έρευνες στα κοινά ύδατα των δυο χωρών.

“Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ενεργειακά” δηλώνει στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος υπουργός. Οι αναφορές Γιλντίζ έρχονται λίγο καιρό μετά την προσφυγή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη με διάβημα διαμαρτυρίας σχετικά με τις τουρκικές έρευνες για κοιτάσματα.

“Δεν έχουμε σκοπό να χρησιμοποιήσουμε τα ενεργειακά για να δημιουργήσουμε ένταση αλλά ως βάση ανάπτυξης και ανοίγματος. Θα δούμε αν και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν αυτή την αρχή” είπε ο Γιλντίζ.

“Οι έρευνες σε περιοχές διαφιλονικούμενες δημιουργεί ανησυχίες όχι μόνον όσον αφορά στην Τουρκία αλλά και σε άλλες χώρες επίσης” δήλωσε ο Γιλντίζ αναφορικά με τις κυπριακές έρευνες αερίου.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι το γεγονός ότι οι υπουργοί Ενέργειας και από τις δυο χώρες δεν παρέστησαν στη συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν δεν σημαίνει ότι υπάρχουν διαμάχες επί των ενεργειακών.