Ο τσετσένικος χορός του Ντεπαρντιέ

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα στις αρχές Ιανουαρίου, έγινε σήμερα και επίτιμος πολίτης της Δημοκρατίας της Τσετσενίας.

Ο Γάλλος ηθοποιός ανακοίνωσε  ότι θέλει να γυρίσει μια ταινία για την Τσετσενία και για  τον "φίλο" του Ραμζάν Καντίροφ, τον εξαιρετικά αμφιλεγόμενο πρόεδρο της ασταθούς Δημοκρατίας του ρωσικού Καυκάσου, προκαλώντας την οργή των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Θέλω να γυρίσω μια ταινία εδώ, να δείξω ότι μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη ταινία στο Γκρόζνι", πρωτεύουσα της Τσετσενίας, δήλωσε ο Ντεπαρντιέ, εξηγώντας ότι θέλει να δείξει "πώς ένας άνθρωπος μπόρεσε να χτίσει μια νέα πόλη μέσα σε πέντε χρόνια"..

Ο Ντεπαρντιέ έγινε δεκτός με με τυμπανοκρουσίες, στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο ίδιος ο Καντίροφ και προς τιμήν του παρατέθηκε εορταστικό δείπνο

Τα καλλιτεχνικά συγκροτήματα, διασκέδασαν τους καλεσμένους με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του παραδοσιακού χορού του Καυκάσου "λεζγκίνκα" ο Ντεπαρντιέ δεν άντεξε να παραμείνει στη θέση του και άρχισε να χορεύει υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

"Είμαι σίγουρος ότι είναι ευτυχισμένοι οι άνθρωποι που ζουν εδώ. Για να τραγουδάς και να χορεύεις όπως οι Τσετσένοι πρέπει να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος", δήλωσε ο ηθοποιός, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τσετσενικής προεδρίας.