Βόρειο Μάλι: “Λυσσαλέες” μάχες στην Γκάο

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα σήμερα οι  σφοδρές μάχες ανάμεσα σε στρατιώτες από το Μάλι και τη Γαλλία και σε ισλαμιστές μαχητές , οι οποίοι πολεμούν να ανακαταλάβουν την πόλη Γκάο.

Από την Τετάρτη, γαλλικά στρατεύματα με θωρακισμένα οχήματα είναι παραταγμένα στο κέντρο της πόλης και αποκρούουν επιθέσεις των ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι έχουν ταμπουρωθεί στο δημαρχείο της πόλης.

Ο στρατός ανοίγει πυρ με βαρέα όπλα εναντίον των μαχητών  ισλαμιστών του Κινήματος για την Ενότητα και το Τζιχάντ στη Δυτική Αφρική, οι οποίοι  έχουν ναρκοθετήσει την περιοχή του δημαρχείου, στην κεντρική Πλατεία Ανεξαρτησίας της πόλης .

Μόνο σήμερα υπολογίζεται ότι έχασαν την ζωή τους 15 με 20 ισλαμιστές  ενώ η πόλη θυμίζει κρανίου τόπο. Στο Παρίσι το γενικό επιτελείο των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε σήμερα ότι κατά τις χθεσινές μάχες στη πόλη Γκάο, "15 με 20 ισλαμιστές σκοτώθηκαν", δύο Γάλλοι στρατιώτες "τραυματίστηκαν όπως και 14 στρατιώτες από το Μάλι"

Τον στρατό δυσχεραίνει επίσης το γεγονός ότι στην πόλη δρουν και ελεύθεροι σκοπευτές.

Όπως δήλωσαν οι πολέμαρχοι του κινήματος, η επίθεση στην πόλη Γκάο είναι μόνο η αρχή της επιχείρησης των ανταρτών, που σκοπεύουν να επιστρέψουν υπό τον έλεγχό τους τις πόλεις που είχαν αφήσει πριν.