Στην Κούβα για “σύσφιξη των σχέσεων” ο Μεντβέντεφ

Στην Κούβα βρίσκεται ο Ρώσος πρωθυπουργός στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στο νησί της Καραϊβικής.

Ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ συναντήθηκε με τον Κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο και οι δύο ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο στενότερης συνεργασίας ανάμεσα σε Κούβα και Ρωσία στους τομείς της ενέργειας και του εμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσία θα πουλήσει στην Κούβα 8 τζέτ αξίας 650 εκατομμυρίων δολαρίων και θα παραγράψει και ένα σημαντικό μέρος του χρέους της χώρας.

Ο Μεντβέντεφ έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από μέλη και στελέχη της κουβανικής κυβέρνησης, με τον αντιπρόεδρο Χοσέ Βεντούρα, να τον καλωσορίζει στο αεροδρόμιο της Αβάνας.

Στη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ επισκέφθηκε το Μαυσωλείο του Σοβιετικού Διεθνιστή Στρατιώτη, έναν μνημείο που δημιουργήθηκε προς τιμήν των στρατιωτών της ΕΣΣΔ, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο έδαφος της Κούβας στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Από το 2005 Ρωσία και Κούβα έχουν αναθερμάνει τις σχέσεις τους και η Μόσχα είναι η 9η μεγαλύτερη εμπορικός εταίρος της Αβάνας. Μόνο το 2011 οι συναλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες έφτασαν τα 224 εκατομμύρια δολάρια.