Πυρκαγιά εξαφάνισε παραγκούπολη στις Φιλιππίνες

Tρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε παραγκούπολη  στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα. Η φωτιά άρχισε από άγνωστης μέχρι στιγμής αιτία και εξαπλώθηκε αμέσως στην πυκνοκατοικημένη φτωχή περιοχή.

Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες για ώρες καθώς η πρόσβαση στην εστία της πυρκαγιάς ήταν δύσκολη λόγω των στενών δρόμων.

Η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν περίπου 1000 κτίρια, ενώ πάνω από 2000 άνθρωποι έμειναν χωρίς στέγη. Οι πυρκαγιές είναι συχνό φαινόμενο στις πολυάριθμες παραγκουπόλεις της Μανίλα, της πρωτεύουσας των 12 εκατομμυρίων κατοίκων, πολλοί από τους οποίους ζουν σε επισφαλείς συνθήκες.

Στις 29 Ιανουαρίου, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε άλλη πυρκαγιά, σε παραγκούπολη της περιοχής Ναβότας, στα περίχωρα της Μανίλα. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το 40% του πληθυσμού της Μανίλα ζει σε παραγκουπόλεις, ενώ βάσει στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση στις αρχές του μήνα, ένας στους τέσσερις κατοίκους των Φιλιππίνων ζει με ένα δολάριο ή λιγότερο την ημέρα.